Nie żeby nas walentynki ruszały, a ciastka w kształcie serduszek to przypadek, oczywiście :)
Dziś krótko i na temat:
Kokosowe ciasteczka pełnoziarniste
250 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
70 g brązowego cukru trzcinowego
50 ml oliwy z oliwek
100 ml mleka roślinnego
6 łyżek wiórek kokosowych
4 łyżki poppingu z amarantusa
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki mieszamy w misce i zagniatamy ciasto. Jeżeli ciasto jeszcze nie trzyma się razem, dodajemy odrobinę oliwy. Ciasto rozwałkowjemy na grubość ok. 0,5 cm i wycinamy ciasteczka dowolnymi foremkami. Pieczemy w 180 stopniach około 12-15 minut.
Przepis inspirowany przepisem znalezionym w książce "Zielona Toskania".
Pozdrawiam serdecznie w oczekiwaniu na wiosnę i nowy przypływ sił spowodowany słońcem!
Odwiedzajcie bloga, komentujcie, wpadnijcie na profil na FB. I jeszcze nie całe dwa dni konkursu na blogu:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz