niedziela, 16 sierpnia 2015

Lody truskawkowe super szybkie.

Upały powoli dają się już we znaki i każdy chłodzi się wszelkimi możliwymi sposobami.

Dziś u nas lody truskawkowe z mleka kokosowego.

Potrzebujemy:

1 puszka schłodzonego w lodówce mleka kokosowego
kilka garści mrożonych truskawek
4-5 suszonych fig

Figi zalewamy wcześniej wrzątkiem i odstawiamy na około godzinę. Po godzinie przekładamy do naczynia oddzieloną, twardą część mleka kokosowego. Dodajemy zamrożone truskawki oraz namoczone, pokrojone figi. Całość dokładnie miksujemy w blenderze kielichowym lub ręcznym. Zajadamy od razu, wtedy mają fajną, gęstą konsystencję sorbetową. Można też przełożyć do foremek do lodów na patyku i schować do zamrażarki na jakiś czas.




Smacznego, chłodnego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wystąpił błąd w tym gadżecie.